Har hört att det finns en restaurang här i Skellefteå som har ett skyddsrum under sig. Har inte sett det, vilket kanske inte är så konstigt eftersom skyddsrummet är under marken, men det vore lite coolt att se det. Har aldrig varit inne i ett skyddsrum men antar att jag egentligen borde vara väldigt glad för det då de enda gångerna då man egentligen behöver vara nere i ett skyddsrum här i Skellefteå är om det skulle bli krig eller ske några farliga utsläpp eller sådant som gör att man måste gå under jorden.

Företaget som skapar de här olika skyddsrummen är Skyddsrumsprojekt i Luleå AB. Det var jag för att jag har gått förbi deras kontor många gånger, faktiskt nästan varje dag när jag går till och från jobbet. Gick först förbi utan att tänka så mycket på det, så som man gör på morgonen när man är trött och inte orkar fokusera på något annat än att ta sig framåt. Och detsamma efter jobbet när man är trött och bara vill hem. Men efter att ha gått förbi där och läst namnet Skyddsrumsprojekt i Luleå AB, som förresten ligger nära en av mina favoritrestauranger, flera gånger så var det en dag då jag var lite mer vaken då jag faktiskt insåg att jag inte visste något annat direkt om det. Så då blev det helt enkelt så att jag gick hem, tog lite kaffe, satte mig framför datorn och sökte upp dem och så visade det sig att de har ett skyddsrum precis under den där restaurangen som jag tycker så mycket om. Men det är klart att det stod bara på ett diskussionsforum så kanske inte kan lita på det.